KONTAKTNI PODATKI

Darja Kebe

Tel: 040 842 771

Email: info@daryoga.si


DARJA KEBE


Darja Kebe jogo prakticira že preko 20 let in je sestavni del njenega življenja. Iyengar joga je vadba, v kateri je našla tisto pravo. Z veliko hvaležnostjo do vseh čudovitih učencev enega največjega jogija vseh časov gospoda B.K.S Iyengarja in njenih učiteljev posreduje pridobljeno znanje in bogate izkušnje za vadbo joge po Ijengar metodi. Peto leto se mesečno izpopolnjuje na mednarodnem tečaju Iyengar joge pri Margareti Eckl, Michaelu Forbesu, Kevinu Gardinerju, Eriki Repassy, Gabrieli Gubillaro, Joan White, Laurie Blakeney, Sheili Haswell, Vladimiru Jandov-u, Clivu Farrellyu, Manousu Manosu, Bobby Clennel, itd..

NJENA ZGODBA oz. Kako se je vse skupaj začelo?

Začelo se je nekega večera v študentskem naselju v Rožni dolini.

Kot študentka agronomije in angleščine na Filozofski fakulteti sem morala stestirat vse, kar se je dalo … V telovadnici sem hodila na aerobiko, na teniško igrišče na tečaj tenisa, v ŠOU na španščino, v plesno dvorano na jogo…

Po nekaj mesecih obiskovanja tečaja joge, kjer smo sopihali v raztezanjih, zvijanjih, se je nek večer po jogi vse spremenilo. Začutila sem nek nenavaden občutek, ki ga sploh ne morem opisat z besedami. Ampak, da lahko na 2 kvadratnih metrih navadnega parketa v navadni sobi doživiš nek preskok, da začutiš čarobnost bivanja, čudežnost duha v svojem telesu. Na zunaj je ostalo vse isto, samo tisti notranji svet se je razsvetlil in vse se mi je zazdelo obvladljivo.

Rekla sem si 'če nekaj enostavnih gibov z umirjenim dihom res tako blagodejno deluje name, bom pa to počela večkrat'. Ko sem imela 'polno glavo' od študija, hops na blazino, predihat, zaposlit vse mišične skupine in cuuff glava je bila spet sveža. Ta navada mi je prišla v kri. Leta so minevala, prišla je služba, rodila sem dva čudovita sinova. Časa je bilo čedalje manj, pritiski čedalje večji, a jutranje jogiranje ob 5 zjutraj mi je pomagalo, da sem se naspidirala za cel dan. Naporno delo priprave novih projektov v službi mi je predstavljalo izziv in joga mi je bila protiutež, ki me je razbremenjevala, očistila in me napolnila z ustvarjalno svežino. Redna vadba joge je bila in je še vedno moj zaveznik.

Kako pa sem pot joge začela posredovat naprej ? Nekega popoldneva 2003 me je soseda prosila, če bi lahko zvečer v telovadnici pokazala, kako delat jogo. P rišlo je okoli 20 radovednežev in začeli smo. 75 minut smo pridno delali asane, predihavali občutke, na koncu smo si privoščili še 15 minutno sproščanje. Ko smo končali, me je presenetil nenavaden hrup. Vadeči so bučno zaploskali.

Darja, kot učiteljica joge, je bila rojena. Opravila sem učiteljski tečaj in redno se izpopolnjujem za poučevanje joge po Iyengar metodi, ki je najbolj priznana po strokovnosti in terapevtskih učinkih na svetu. Zgodbo nadaljujujemo, rojevajo se novi strastni jogistke in jogisti, nekateri še v najstniških letih, nekateri v zrelem obdobju, nekateri v penzionu :) Zagotovo pa je vsak dan pravi za nov začetek :) In joga je ena tistih stvari, ki se jo splača preizkusiti na svoji koži :)