DarYOGA

fb link

Ljubeče prehranjevanje

Hrana je naš ljubeči prijatelj. Hvaležni smo, da se nam vsakodnevno ponuja na krožnikih, vrtovih, sadovnjakih in še marsikje. Telo hlepi po hrani nič manj kot hlepi po ljubezni. Hrana pa nas čaka, se nam ponuja. In pred vsakih obrokom je odvisno od nas, kako bomo 'speljali' proces prehranjevanja. Mogoče le ni tako odveč izraz 'uživanje' hrane.

Ko te življenje potisne v čustveno stisko, stres, se telo odzove, da zahlepi po ugodju. In največkrat je pri roki hrana, ki te instant potolaži in ti da občutek varnosti in sprejetosti. Običajno takrat v stresni situaciji hrano goltamo in smo v mislih pri naših stiskah in težavah. Niti ne zavedamo se, kdaj smo pravzaprav pričeli jesti, kaj smo sploh jedli in kdaj smo končali z obrokom. Enostavno vzorec, ki globoko ždi v nas. Telo pa večkrat ne potrebuje take količine hrane. In potem je želodec prepoln, mi se redimo, čustvena stiska ostaja in naloži se nam slab občutek, mogoče krivde, zakaj smo toliko jedli. In se tako lahko vsak dan vrtimo v začaranem krogu.

Kot pravi v svoji knjigi Dr. Michelle May, da je potrebno:
1. Jesti, kar ljubiš
2. Ljubiti, kar ješ.

Da hranjenje postane tudi ljubljenje. Lahko živimo svojo pravljico: jemo, kar si zaželimo in pri tem nadzemeljsko uživamo dokler nismo do konca potešeni. Telo pa je vitko in naš um poln zanosa, dušo pa preveva čista radost. Odnos med menoj in hrano je lahko površen, naveličan, nepozoren, nehvaležen, kar me večkrat vodi v notranje občutke sramu, krivde, neugodja. Odnos med menoj in hrano pa je lahko mistično doživetje. Da ješ samo to, da si telo zaželi. Da izkoristiš bogastvo čutov in v tistih trenutkih, ko je hrana v rokah, pred očmi, nosom in se topi v slini in so brbončice na višku užitka, da se mi s tem užitkom povežemo in se s hrano dobesedno stopimo, izljubimo. Da so ti trenutki, ko je hrana v ustih, za nas svet trenutek, poln hvaležnosti in čuječe pozornosti.

Na naših delavnicah in tedenskih srečanjih odkrivamo naše avtentične želje telesa, svoj odnos do hrane, svoje vzorce prehranjevanja, prepoznavamo, kdaj zapademo v čustveno prehranjevanje, se naučimo, kako lahko na drugačne načine zapolnimo čustveno praznino ali stisko in se odpiramo čuječnosti, hvaležnosti in čutnosti v povezavi s hrano.


4 urna delavnica LJUBEČE PREHRANJEVANJE:
Cena delavnice 4 urne delavnice je 60 EUR. Zajema tehniko samoopazovanja, vadbo joge, meditacijo, obrok in gradivo.

Redne tedenske vadbe LJUBEČEGA PREHRANJEVANJA:
Cena delavnice 90 minutne vadbe je 20 EUR. Zajema tehniko samoopazovanja, vadbo joge, meditacijo in prigrizke.

Facebook:

KONTAKT:

Darja KROPIVŠEK
tel. 040 842 771
email: info@daryoga.si
fb link Daryoga - Facebook