Daryoga

Joga ne jemlje časa, joga daje čas

Investirajte vase


Prijave: 040-842-771


O DARYOGI

Natančna navodila za izvedbo asan kot pri Iyengar jogi nam pomagajo, da resnično stopamo v stik s svojim telesom, in to ne narahlo, ampak resno. Tu ni blefiranja, takoj se vidi ali so glavne delujoče mišice v akciji in jih um nadzira ali um raje plava naokoli.

Včasih se nam položaj zdi otročje lahek – npr. stegnit roke - Urdhva Hastasana, a ko dlje časa vztrajamo v popolnem raztegu komolca in rotaciji bicepsov, postane enostaven gib mogočen izziv za našo vztrajnost. Se sidramo, z aktivnim delom stopal v stoječih položajih ali sidranjem nog v sedečih položajih. Obvladujemo energijo prizemljenosti in hkrati širimo svojo moč v vse stani neba, kot mogočno drevo, ki se ne boji usmerjati svojih ciljev v nemogoče višave.

Kadar želimo telesu pokazati že končne občutke izpopolnjene asane, včasih uporabimo pripomočke kot so trak, kvader, odeja, peščeno vreča…. Z inverzijami se ne bojimo obrniti svojega zornega kota diametralno naokoli, da lahko na isto stvar pogledamo v popolnoma drugačni luči, mehčamo napetosti vratu in ramen ter hrbtenico postavimo v položaj, kjer se vretenca ne sesedajo ampak se prostor med njimi širi. Pri tem včasih, kadar smo tako razpoloženi, uporabimo joga steno, joga vrvi za medenico, pene ali stole. Upamo si obračati pretoke sokov, ker želimo vplivati na svojo kemijo telesa, tudi z Sarvangasano, svečo.

Izzivalno odpiramo prsnico, ranljivi del sebe krepimo in se učimo pokončnosti navkljub vsem, kar nam v življenju prizadaja bolečino in pred bolečino končno prenehamo panično bežati ter jo tako premagamo, da izgine.

Stopimo tudi v svoje meje, ki se nam včasih zazdijo nepremagljive, a postopne asane nas pripeljejo v končno asano, kjer velikokrat premagamo sami sebe. Med vadbami se bodrimo, skupaj premagujemo navidezne ovire svojega telesa in najimenitnejše je, ko se zasliši vdih, JA TO ! Odprti smo za izzive našega življenja in to z močno pripravljenostjo trdno delati za stvari, za katere čutimo poklicanost.

Včasih odidemo v končno sproščanje (Šavasano) tresočih se mišic, a um je popolnoma prazen, telo je v stiku s seboj in prav praznina uma in živost telesa je pogoj za ustvarjalnost in motivacijo, da se raje odločimo slediti svojemu srcu navkljub tveganjem. Izberemo pogum pred pasivnim prebijanjem iz dneva v dan.

Torej, če mislite, da boste pri vadbi naše joge ostali notranje hladni, se motite. Če je v Vas še kaj mehkužnosti, Vam zagotovim, da bo odšla z vztrajno vadbo sama od sebe. Daryoga Vam ne bo naredila samo lepega, močnega in usklajenega telesa, ampak tudi močno voljo in usmerjenost v stvari, ki so Vam v življenju resnično pomembne.

Vabljeni, da preizkusite njen učinek na vadbah.