Vtisi z vadb

Nina

Hvala za vse prijetne trenutke in tiste malo manj (ko se potimo in tresemo :)) ko se potrudimo in naredimo nekaj več, se premagamo, si dokažemo da zmoremo ali pa se le pocrkljamo z malo pozornosti in časom zase.

Barbara

Darja jogo podaja na lahkoten in zabaven način. Razmerje med aktivnim delom prakse in vodenim sproščanjem je ravno pravšnje. Na vadbo sem zato vedno prišla z veseljem, z nje pa odšla umirjena in polna energije. Primerna je tako za začetnike, kot tudi tiste, ki jogo že poznajo. Res priporočam!

Lidija

Joga je prava tudi za tiste, ki nimamo discipline in se težko odpravimo od doma - doma pa nimamo orodij, ki bi nas vodila skozi vaje. Orodje naše učiteljice so natančna navodila in spodbudne domislice, s katerimi nam sistematično odkriva prostore, kjer še nismo bili in nas vodi v kraje, ki jih že dolgo nismo obiskali. Seveda kraje v nas samih.

Urška

Začela sem zaradi hudih težav s hrbtenico in praktično nobene asane nisem uspela narediti kot je treba. Po dveh letih joge pri Darji lahko naredim večino položajev, vključno s svečo....kar si ob začetku niti predstavljati nisem mogla. Pri mojih asanah je seveda mogoče marsikaj izboljsati, ampak učenje je itak smisel življenja! Tovrstna joga je primerna za vsakogar, saj Darja vedno gleda na nas in nam po potrebi individualno prilagaja vadbo....vedno se najde kakšna odejica za podložit, če ne gre 😉 Še posebej pa so mi všeč mantre, kjer si povemo, da se imamo radi....v vsakodnevnem vrvežu življenja to včasih pozabimo.Toplo priporočam!

Anja

Občutki, s katerimi odhajam z joge, me vabijo da se vedno rada vračam. Prisrčna Darja nas sistematično vodi skozi dinamične in pomirjujoče asane, nasploh je celotna vadba ena lepa meditacija, ki nas pelje k sebi, v našo iskreno notranjost. Čutim, da si telo pri vadbi oddahne in revitalizira, opazovati in umirjati začnem svoje misli, navade, želje, bolečino in radost. Darja nas ob meditativni glasbi vodi skozi meditacije in zdravilne vizualizacije in odpira nove dimenzije pristopa k življenjskim situacijah. Hkrati me svojimi bogatimi izkušnjami in duhovnim znanjem motivira, da iščem in želim več.

Andreja

Do sedaj sem preizkusila že vrsto različnih aktivnosti, a obdržale so se le nekatere. Med temi je tudi joga v Savinjski dolini. Všeč mi je, ker se pri vadbi sprostim, pozabim na vsakdanje skrbi, poleg vsega pa še raztegnem svoje mišice. Odkar vadim jogo,se počutim bolj gibko, živo, polno energije. To je ura, pri kateri si zares vzamem čas samo zase, si privoščim »zastonj« potovanje v svoje notranje jedro in vedno znova odkrijem kaj novega.To je prva vadba do sedaj, pri kateri nisem obremenjena z ostalimi člani skupine, npr. kako dobro naredijo posamezne asane, kako so oblečeni, ali me kdo gleda, ko se trudim z »vrano« … Pri naši tedenski vadbi joge pa je pika na i prav gotovo naša voditeljica Darja. Občudujem jo, kako preprosto, brez vsiljevanja nam vsakič poda kakšen življenjski nauk, idejo, rešitev. Poleg tega je ena redkih, pri katerih sem zares prepričana, da vsega skupaj ne dela zaradi denarja ali samopotrditve. Vse, kar dela, tudi zares živi.
 

Suzana

Po nekaj obiskih vadb, sem o življenju pričela razmišljati drugače. Prej sem bila obremenjena s svojim vsakdanom. Živela sem v predalčkih, in vsak dan reševala težave. In zgodilo se je… Svet, za katerega sem mislila, da je samo siv in umazan, je dobil paleto barv. Petintrideset let sem rabila, da sem spoznala, da so na tem ljubem svetu tudi še druge stvari, ki me zanimajo; da nista to le moja ljubka otroka, na katera sem zelo ponosna; da ni svet samo moj mož, ki mi velikokrat povzroča skrbi; da ni fakulteta tisto, kar mi v življenju manjka… in še in še. Nad tem pa sem navdušila tudi svoja otroka. Sinu je najbolj všeč položaj »želva«, hči pa že tako vsak ponedeljek komaj čaka na vadbo joge med tednom.

Julijana

Mislila sem, da je joga samo za mlade in ne za nas ostale v srednjih in starejših letih. Pa sem spoznala ravno obratno. Z vajami se razvija gibčnost in moč telesa, naučiš se obvladovati samega sebe in naučiš se odvrniti od slabih misli in problemov. Zelo pomemben pa je tudi učitelj joge, da te zna “popeljati” do novih spoznanj, kar Darji vsekakor uspeva. Naložba v sebe se vsekakor obrestuje.

Saša

Daryoga je MEGA! Pa ne zgolj joga – temveč predvsem Darja s svojo posebno energijo. Četrtkovi večeri so mi dodatna pika na i, vzpodbuda, motivacija. Delam na sebi in plezam navzgor. Zato se vsakič vedno znova zahvalim za vadbo. Iskreno in srčno.

Štefka

Joga vadba pri Darji je res nekaj koristnega za telo in duha. Všeč mi je dosleden pristop in disciplina, kajti telo se včasih zelo upira. Tudi stalna težnja k izboljševanju izvedbe posameznih položajev mi je všeč. Skratka res prijetno druženje.

Jasna

Po joga vadbi z Darjo se počutim tako naspidirano, da bi kar poletela.

Suzana

Joga z Darja je super. Z vsako vadbo se počutim bolj prožno in vzdržljivo.

Jelka

Pred daryogo sem se z jogo srečala le parkrat – posamično, ne z nizom vadb. Darja mi je jogo priljubila in daryoga je res “carta” joga; daje mi veliko energije (zaradi česar sem bila po prvi vadbi zelo prijetno presenečena). Imam občutek večje vitalnosti – vadbo daryoge prav pogrešam, če je nimamo ali nisem mogla priti. Nekajkrat sem izseke iz vadb porabila za sproščanje tudi pri supervizijskih srečanjih s skupinami, ki jih vodim. Skratka – pri vadbi daryoge sem se veliko naučila in hvaležna sem za to!

Dunja

Hvala ti za vse lepe trenutke, preživete na tvoji vadbi joge! Čeprav moram priznati, da se na začetku nisem nekako našla v taki vrsti joge. Vztrajala sem, ker me je prijateljica tako zelo prepričevala za tvojo jogo in ker nekako ne odneham takoj, če se odločim… Vendar mi je po nekaj seansah postajala vedno bolj všeč in zdaj res komaj čakam, da se začne. Všeč mi je prav zaradi podrobnosti, ki so me prej motile, zdaj pa me navdušujejo in se res dobro počutim prav vsako sredo.